Decanen

Keuzes maken

Gedurende je tijd hier op school maak je keuzes die te maken hebben met je toekomst: welke vervolgopleiding je wilt gaan doen en welk beroep je interesse heeft. Vanuit het decanaat en het mentoraat word je begeleid bij het maken van deze keuzes. Deze begeleidingslessen zijn vaak tijdens de mentorlessen en vallen onder het vak Loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB). Je gaat onderzoeken waar je interesses liggen, wat je mogelijkheden zijn en wat het beste bij je past. Dit start actief in leerjaar 3 als je je profiel gaat kiezen met een vakkenpakket. Elk leerjaar hierna zet je weer een volgende stap in dit keuzeproces en je houdt bij wat je hebt gedaan en geleerd.

Klas 3: Profielkeuze

In leerjaar 3 kies je één van de vier profielen voor het eindexamen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid. In het profielkeuzeboekje staat een uitleg van de vier profielen en het keuzetraject. Welke toelatingseisen het hoger onderwijs stelt, lees je hier.

Lees verder

Klas 4: Beroepskeuze en eerste studie-oriëntatie

In leerjaar 4 ga je je oriënteren op studie en beroep. Welke beroepen zijn er? En wat betekent studeren op de universiteit of op een hogeschool, in Nederland of het buitenland?


Hieronder de keuzemomenten in leerjaar 4, met een aantal te downloaden bestanden.

Lees verder

Klas 5: Studie-oriëntatie en verdieping

In leerjaar 5 ga je universiteiten bezoeken en in gesprek met je mentor over je studiekeuze. Welke studies zijn er in Nederland of in het buitenland? En welke studies passen bij mij?


Hieronder de keuzemomenten in leerjaar 5, met een aantal te downloaden bestanden.

Lees verder

Klas 6: Studiekeuze

In leerjaar 6 hak je de knoop door: wat ga ik doen na het eindexamen op het GGH? Hieronder de keuzemomenten in leerjaar 6, met een aantal te downloaden bestanden.

Lees verder

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Matthijs van der Zwaan (decaan klas 3 en 4): vanderzwaan@ggh.nu

Marijke Koets (decaan klas 5 en 6): koets@ggh.nu