12 september 2024 -

Disclaimer: de website is onder constructie. Waar u leerjaarcoördinator(en) leest, gaat het om onze conrector(en) a.i.

Begeleiding & ondersteuning

Mentoren

We vinden het belangrijk dat we onze leerlingen goed leren kennen en dat zij zich prettig voelen op onze school. Daarom besteden onze mentoren en leerjaarcoördinatoren veel aandacht aan begeleiding en ondersteuning. We kregen hiervoor de hoogste waardering van de Inspectie.  

 

Elke eerste klas heeft een eigen mentor. De mentor is voor zowel de leerlingen als hun ouders het eerste aanspreekpunt. De mentor bespreekt met de leerlingen wat hun eigen rol is in hun leerproces en hoe zij zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan de groep. Ook wordt er aandacht besteed aan het ‘leren leren’: wat is de manier van leren die het best bij jou past?  

 

Aan elke eerste klas zijn ook twee mentorassistenten gekoppeld. Dit zijn leerlingen uit het vierde of vijfde jaar die geselecteerd zijn omdat ze het leuk vinden om de nieuwe leerlingen te helpen om de school te leren kennen en kunnen helpen bij het leren. Ook elke tweede klas heeft twee mentorassistenten.  

 

Extra begeleiding  

Soms vind je een vak erg moeilijk of heb je net iets meer hulp nodig bij het leren aanpakken van het huiswerk. Dan zijn er mogelijkheden om extra begeleiding te krijgen. Zo zijn er oudere leerlingen die bijles geven. Dat is heel fijn, want ze kennen de methodes die gebruikt worden en weten precies hoe we het op school doen.  


Om beter te worden bij het ‘leren leren’ zijn er mogelijkheden om extra begeleiding te krijgen in studievaardigheden. De mentor helpt de leerling en zijn ouders hierbij wanneer dat nodig is. We hebben verder de mogelijkheid om mee te doen met onze eigen huiswerkklas en steunlessen voor diverse vakken. 

 

Dyslectische leerlingen kunnen bij ons op school extra ondersteuning krijgen zodat ze het gewone programma kunnen volgen. De school helpt de leerling om te gaan met de dyslexie. Er zijn verschillende faciliteiten voor dyslectische leerlingen. Daar kun je gebruik van maken als je een officiële dyslexieverklaring hebt. 

 

Informatie over andere hulp op school is te lezen bij Zorgcoördinaat


Uitdaging


Heb je meer uitdaging nodig of vind je het gewoon leuk om naast het reguliere programma nog meer te leren? Dan kan dat ook. We hebben een programma waarin je je op verschillende vlakken verder kunt ontwikkelen. Denk aan meer toneel of debat maar ook een kunstatelier, leesclub en uitdaging op het gebied van wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Uitgebreidere informatie is hier te vinden.

Bekijk dit filmpje waarin een mentor en mentor-assistent je meer vertellen

Contactpersoon

Jessica Koopmans

koopmans@ggh.nu