Alfaprofilering

“that’s the thing about books.  

They let you travel without  

Moving your feet”   


Jhumpa Lahiri  Taal en geesteswetenschappen hebben een lange traditie in het gymnasiale onderwijs. Taal doet ertoe. Zonder taal geen inhoud. Zonder taal en literatuur geen begrip. Wij geloven erin dat een mens gelukkig wordt als hij een ander in zijn eigen culturele verscheidenheid kan leren kennen.  

 

Dat betekent dat een taal leren bij ons op school meer betekent dan jezelf een praktische vaardigheid eigen maken, hoewel dat ook natuurlijk ook belangrijk is. Ook literatuur vormt een kenmerkend onderdeel van onze opleiding. Literatuur is een vorm van expressie. Literatuur maakt je wereld groter en leert je om je uit te drukken over wie je bent en waar je van droomt. Verhalen, romans, gedichten en essays ontroeren ons en leren ons schoonheid van de mens en de wereld te zien. Daarom begint literatuuronderwijs bij ons al in de onderbouw.   

 

Naast de reguliere lessen biedt het GGH de school de mogelijkheid om extra-curriculaire certificaten te behalen: Engels, Cambridge English certificates; Frans, DELF certificaten; en Duits: Goethe Zertifikat. Daarmee kun je je eigen taalvaardigheid op een hoger niveau brengen. Daarvan kun je in het vervolgonderwijs veel plezier hebben.  

 Olympiades  

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan één van de Alfa-olympiades. Kijk hiernaast voor meer informatie over Olympiades op het GGH.