Intermezzoklas

Voor jonge leerlingen is er op het GGH de Intermezzoklas, een tussenjaar na de basisschool en voorafgaand aan de middelbare school.

Ben jij een jonge leerling die:

  • nu in groep 7 of 8 van de basisschool zit? 
  • een VWO advies heeft gekregen of gaat krijgen? 
  • eigenlijk wel klaar is met de basisschool? 
  • de stap naar de middelbare school best groot vindt? 
  • er aan toe is om nieuwe dingen te leren? 
  • graag andere slimme leerlingen wil leren kennen?  


Voor jou heeft het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum een intermezzoklas. In dit tussenjaar leer je nieuwe dingen zoals Spaans, Science, filosofie en wiskunde. Maar je oefent ook taal, Engels en rekenen. En je krijgt elke dag 2 uur praktische vakken zoals kunst, drama, muziek of sport. Je mentor zorgt dat de klas een gezellige groep wordt en dat je meer leert over je eigen talenten en kwaliteiten. Ook wanneer dingen lastiger gaan zal je mentor je helpen. Soms is het bijvoorbeeld lastig om fouten te (durven) maken of om zelfstandig je schoolwerk te plannen. Na de Intermezzoklas kun je vol zelfvertrouwen starten in klas 1 op het GGH of bij een andere school. De keuze is aan jou! 


Meer weten?

Kom ook eens kijken op het GGH.


Aanmelden

De eerste stap in de aanmeldingsprocedure voor de Intermezzoklas is het invullen van het aanmeldformulier en dat mailen aan intermezzo@ggh.nu. Daarna volgt een uitnodiging voor een intakegesprek op school. Meer informatie is beschreven in de aanmeldprocedure. Het aanmeldformulier en de aanmeldprocedure staan bij de populaire downloads op deze pagina.