Artes

In klas 3 krijg je twee uur in de week het nieuwe kunstvak Artes. Voor het vak Artes heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen drie verschillende richtingen:

·      Artes-Design

·      Artes-Performance

·      Artes-Music


Ieder kwartaal geef je een voorkeur aan voor één van de modules. Je kan elke keer een andere richting kiezen en maximaal twee keer dezelfde. De programma’s zijn namelijk ieder kwartaal anders. Je kiest bijvoorbeeld het eerste kwartaal jaar Artes-Music, het tweede kwartaal Artes-Design en vervolgens tweemaal Artes-Performance. Alle andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.

 

Hoe weet je nu wat je moet kiezen?

Bij Artes-Design duiken we in de wereld van de toegepaste kunst. Denk aan illustratie, grafische vormgeving en product design. Je besteedt vooral aandacht aan de vormgeving van je beeldende werk. We gaan aan de slag met verschillende technieken en vaardigheden. Denk aan het bewust omgaan met kleurgebruik, het maken van een interessante foto of (beter) leren werken met digitale programma’s.

 

Bij Artes-Performance ga je aan de slag met verschillende manieren van acteren, zowel toneelspelen als acteren en presenteren voor de camera. Je gaat aan de slag met toneelteksten maar ook met een filmscript. Hoe kan je je verhaal in beeld brengen? Hiervoor leer je over camerastandpunten, hoe je een storyboard schrijft en hoe je voor de camera kan acteren/presenteren. Kortom met welke spel-, presentatie- en montagetechnieken kan jij jouw verhaal overbrengen?

 

Bij Artes Music ligt de nadruk op het creëren en uitvoeren van muziek. In de praktijk ga je verder met zingen, keyboard en gitaar spelen. Leer hoe je jezelf en anderen kunt begeleiden om je favoriete nummer samen uit te voeren. Maar je kan ook je eigen song of beat maken. Of je bedenkt muziek bij een commercial of filmtrailer. Je leert improviseren en componeren. Dus bij Artes Music gaan wij lekker musiceren!

Contactpersoon

Secretariaat

info@ggh.nu