Natuurkunde
Hoewel je misschien zou verwachten dat het op een gymnasium vaak om talen draait, is het GGH juist dé plek als je interesse hebt in de bètavakken. En bij ons krijg je échte natuurkunde - vanaf het eerste moment dat je als eersteklasser de school binnenkomt.
Wat bijzonder is op het GGH, is dat je in de eerste klas al Natuurkunde krijgt. We doen dan leuke projecten, zoals zelf een thermosbeker ontwerpen, een handschaduw-show opvoeren en leren om een wetenschappelijk artikel te schrijven. Daarnaast geven we in de eerste klas veel practica (50% practica en 50% theorie), zoals werken met een brander, zelf een thermometer ijken, weerkaatsing van licht op spiegels en leren volumes bepalen met de onderdompel methode.
Ons programma is vanaf de eerste tot de zesde klas gevuld met ontdekken, meten, verklaren en begrijpen. Meteen al vanaf de eerste week leer je experimenten uitvoeren en zoek je verklaringen voor wat je gevonden hebt.
In de bovenbouw diepen we sleutelbegrippen in de natuurkunde verder uit, zoals energie, arbeid, kracht en beweging. Daarnaast leren we verrassende verschijnselen beter begrijpen, zoals elektriciteit, magnetisme, licht, geluid, gravitatie en moderne technologie.
We verbinden nieuwe verschijnselen met wat je in de onderbouw hebt geleerd, die stof zal je dus goed moeten beheersen. Zo leer je de wereld niet alleen te zien, maar ook te begrijpen. Daardoor zullen deeltjesversnellers, MRI-scans en radioactiviteit geen tovenarij meer zijn, maar een logisch antwoord op de vraag: hoe zit de wereld in elkaar?
Als je nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit, dan zit je goed bij natuurkunde. Of je nu geïnteresseerd bent in elektriciteit, radioactiviteit of de kracht van je spieren, voor alle kanten van de natuurkunde hebben we de spullen én, belangrijker nog, de juiste mensen met veel ervaring binnen en buiten school.
Natuurkunde kan je kiezen met zowel wiskunde A als wiskunde B in je pakket.